Status HR glas

Wanneer voldoet isolatieglas aan de klassen HR, HR+ of HR++? Dit is afhankelijk van de samenstelling van het glas. type Low-E coating, spouwvulling en spouwbreedte. Met name deze laatste stelt soms voor verrassingen.

In het overzicht is te zien dat een Argon gevulde dubbele beglazing met de juiste low-E coating voor de HR++ klasse maar met een spouwbreedte van 9mm niet voldoet voor een HR++ classificatie. Wanneer de spouwbreedte 15mm is, voldoen de prestaties van de samenstelling daarentegen wel aan de eisen voor de HR++ klasse.
De verschillen zijn soms klein, maar net de laatste millimeter kan zorgen voor het verschil of er gesproken wordt over HR+ of HR++ beglazing. Omdat bij renovatie vaak sprake is van smallere spouwbreedtes heeft GLASSOLUTIONS haar standaard productengamma uitgebreid. Naast de spouwbreedtes 12 en 15 mm, is nu ook 13mm beschikbaar. Hierdoor worden de mogelijkheden om de renovatiemarkt met HR++ beglazing te werken verder uitgebreid.