Category : Glasservice Heerhugowaard – Glasmontage Koper

Gevolgen millieu plaatsen HR++

Verlaging van het energieverbruik is beter voor het milieu. En dat gebeurt door goede isolatie van uw huis: door isolatieglas gaat minder warmte verloren, waardoor de verwarmingsketel minder hard hoeft te stoken.
Als enkel glas wordt vervangen door HR++ glas, kan dat in een gemiddelde eengezinswoning (21,5 m2 glas) gemiddeld 430 m3 gasverbruik per jaar besparen. Dat is aanzienlijk als je bedenkt dat een woning gemiddeld bijna 1.300 m3 gas voor centrale verwarming nodig heeft.

De productie van glas kost veel energie. De milieubelasting van de productie van HR++ vensterglas is hoger dan die van enkel glas. Gedurende de levensduur van het HR++ glas wordt echter zoveel energie bespaard op woningverwarming, dat de benodigde productie-energie vele malen wordt gecompenseerd.
De edelgassen (zoals argon) en coatings die verantwoordelijk zijn voor de extra-isolerende eigenschappen van HR++ glas, zijn onschadelijk voor de gezondheid en het milieu

Afgedankt vensterglas wordt ingezameld via de glashandel; de glasindustrie gebruikt het voor de productie van nieuw glas, vooral verpakkingsglas. Dit bespaart grondstoffen en energie.

Eengezinswoning: 280 euro besparing

In een gemiddelde eengezinswoning zorgt vervanging van enkel glas door HR++ glas voor een besparing van 430 m3 gas (ofwel 280 euro).

Status HR glas

Wanneer voldoet isolatieglas aan de klassen HR, HR+ of HR++? Dit is afhankelijk van de samenstelling van het glas. type Low-E coating, spouwvulling en spouwbreedte. Met name deze laatste stelt soms voor verrassingen.

In het overzicht is te zien dat een Argon gevulde dubbele beglazing met de juiste low-E coating voor de HR++ klasse maar met een spouwbreedte van 9mm niet voldoet voor een HR++ classificatie. Wanneer de spouwbreedte 15mm is, voldoen de prestaties van de samenstelling daarentegen wel aan de eisen voor de HR++ klasse.
De verschillen zijn soms klein, maar net de laatste millimeter kan zorgen voor het verschil of er gesproken wordt over HR+ of HR++ beglazing. Omdat bij renovatie vaak sprake is van smallere spouwbreedtes heeft GLASSOLUTIONS haar standaard productengamma uitgebreid. Naast de spouwbreedtes 12 en 15 mm, is nu ook 13mm beschikbaar. Hierdoor worden de mogelijkheden om de renovatiemarkt met HR++ beglazing te werken verder uitgebreid.

Van enkelglas naar HR++ door Glasservice Heerhugowaard

Peter Cornelissen over Glasservice Heerhugowaard.

Glasmontage Koper plaatse in December HR++:

Als ik geweten had dat het zoveel verschil zou maken, had ik het jaren geleden al gedaan. BK Glas & Montage plaatste in december 2012 HR++ Glas op de gehele bovenverdieping in Arnhem. Het oude enkelglas werd vervangen voor hoog rendement glas.

Winter

Juist in de wintermaanden is er een groot verschil voelbaar tussen enkel glas en hoog rendement glas.
Peter heeft dit verschil ook duidelijk gemerkt: “Het is heerlijk warm in de gang. En niet
alleen in de gang. Het hele huis voelt gewoon een stuk comfortabeler aan. Als ik geweten had
dat het zoveel verschil zou maken, had ik het jaren geleden al gedaan. Het is het geld dubbel
en dwars waard!

Verder is er nog een groot voordeel bij hoog rendement glas. In de periodes van grote
temperatuurverschillen komt er bij enkel en dubbel glas vaak condens voor op de binnenkant
van het raam. Bij HR++ Glas komt dit vrijwel niet voor.
Peter ziet dit ook als een groot voordeel en moet nu stiekem lachen als hij zijn buren ‘s
ochtends de ramen aan de binnenkant ziet zemen omdat het allemaal weer zo nat is.

Energiekosten

Het grootste voordeel is toch wel dat de energiekosten beduidend minder zijn per jaar.
De verwarming staat nu gewoon 2 graden lager! Dat is toch mooi meegenomen, zegt Peter

Internet

Via het internet ben ik opzoek gegaan naar een glaszetter. Vervolgens is Peter in contact gekomen met Bas Koper. Bas is vrij snel bij ons in komen meten. Ondanks dat hij uit Heerhugowaard komt.
Zijn glasservice gaat door heel Nederland. Hij is op een zaterdag komen inmeten. Het weekend er op kwam hij al plaatsen. Ik kan iedereen Bas Koper aanraden. Hij heeft zeer goed werk afgeleverd!

De verschillen:

Zie het verschil. Links enkelglas. Rechts HR++. Foto in de winter genomen om 08:30
Glasservice Heerhugowaard Glasmontage Koper